Een zonneboiler laten plaatsen

Wat is een zonneboiler nou eigenlijk en wat kan het opleveren? Een zonneboiler wordt vaak door elkaar gehaald met een zonnepaneel. Terwijl beide duurzame oplossingen zijn, zit er toch echt een groot verschil tussen. Bij een zonneboiler wordt er namelijk water opgewarmd, terwijl een zonnepaneel juist stroom opwerkt. Dit is het grootte verschil, want de manier van opwekken/opwarmen is bijna hetzelfde. Allebei worden er zonnecollectoren op het dag geplaatst die de energie van de zon opvangen.

De werking van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit 3 elementen, namelijk de zonnecollector, het voorraadvat en de naverwarmer. Het begint allemaal bij de zonnecollector, dit is hetgeen wat (vaak) op het dak ligt en de energie opvangt. Vervolgens zal deze energie het water in het voorraadvat verwarmen. Dit gebeurt door leidingwater langs de verwarmde buizen met vloeistof te laten lopen. Het voorraad zelf wordt ook wel vaak de boiler genoemd. De naverwarmer wordt ingeschakeld op het moment dat er meer warm water wordt gevraagd dan geleverd kan worden. Hiervoor is een CV-ketel nodig die te hulp kan schieten. Daardoor is het voorraadvat ook vaak naast de CV-ketel geplaatst.

Zonneboilers op het dak

Wat is de investering?

Hoe groot de investering is zal mede afhangen van het huishouden. Naast de zonnecollector zal er namelijk een voorraadvat geplaatst moeten worden. Doordat niet al het warme water direct gebruikt zal worden is hier een opslag voor. Om de grootte van het vat te bepalen hanteren wij altijd 50 liter per persoon. Bent u met zijn vieren dan heeft u een vat van 200 liter nodig, dit in combinatie met 2 collectoren komt u uit rond de €3.500,- inclusief de installatiekosten.

Deze investering is een gemiddelde bij dergelijke vaten en zonnecollectoren. Iedere situatie is uniek en daarom is het verstandig om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Wij bieden daarom een gratis vergelijking aan waardoor u al snel to 35 % kunt besparen op de totale kosten.

Besparingen van een zonneboiler

Door het inzetten van een zonneboiler is het mogelijk om tot wel 50% van de energiekosten te besparen die normaal nodig zijn voor het verwarmen van water. Afhankelijk van het warm water gebruik en natuurlijk hoe groot de zonneboiler is, kan hier per jaar fors op bespaard worden.

Om hetzelfde voorbeeld te nemen als bij de kosten, een voorraadvat van 200 liter en 2 zonnecollectoren, zal de besparing rond de €120,- per jaar liggen.

Hier liggen dan tegenover de investeringskosten van rond de €3.500,- op dit moment. Het rendement is dan duidelijk lager als bij zonnepanelen. Een zonneboiler is dan ook meer een toevoeging om CO2 neutraal het warm te verwarmen.

Vergelijk gratis en bespaar

Het is eenvoudig om te besparen op de kosten van een zonneboiler. Door zonneboiler offertes te vergelijken, krijgt u direct meer inzicht in de mogelijkheden. Zo kan er op basis van de werkelijke kosten een keuze gemaakt worden. Met behulp van de gratis vergelijking kan er tot wel 30% op de kosten worden bespaard!

Vergelijk gratis

Gratis Zonnepaneel installateurs vergelijken om zonnepaneel te laten plaatsen!

Vergelijk gratis Zonnepaneel installateurs uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis

Veel over zonnepanelen gehoord maar nu wilde we ze zelf op ons dak hebben. Eerst goed gekeken naar het rendement en hoe groot de investering was. Met behulp van de installateur hebben we een keuze gemaakt, top!
Anne
De informatie die we nodig hadden was te vinden op zonnepaneel-feitjes.nl. Met deze kennis hebben wij een keuze kunnen maken en liggen sinds 2 weken de zonnepanelen op ons dak.
Bart
De vergelijking op zonnepaneel-feitjes.nl laten uitvoeren. Hier zaten inderdaad geen kosten aan, maar het heeft ons wel veel kosten bespaard met betrekking tot het plaatsen van de zonnepanelen.
Jos
Over ons

Zonnepaneel-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen over zonnepanelen. Zo zijn er verschillende tips waar rekening met gehouden dient te worden bij het plaatsen van zonnepanelen. Wilt u een installateur inschakelen, waar moet u dan zoal op letten? Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Zonnepaneel-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent zonnepanelen. wij hebben een netwerk van geschikte zonnepaneel specialisten voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op zonnepanelen.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

 • Amsterdam
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Haag
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Almere
 • Groningen
 • Enschede
 • Nijmegen
Zonnepaneel kosten

Belangrijk zijn de kosten voor de zonnepanelen waar u graag in wilt investeren. De prijzen van het laten installeren van de zonnepanelen.