Informatie over prijzen van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen lijkt in eerste instantie een flinke investering, maar het is wel een investering die zich in enkele jaren flink terug verdiend. Een huis met zonnepanelen is namelijk winstgevender dan de rente van een spaarrekening. Het mag dan misschien een flinke uitgave zijn, het is misschien toch de moeite waard om de investering te maken. Het is daarom goed om eens te onderzoeken wat nu precies de prijzen van zonnepanelen zijn. Zo kunt u de voor- en nadelen op een rijtje zetten en wellicht overgaan tot de aanschaf van panelen voor uw eigen huis. Wilt u informatie over de prijzen van zonnepanelen? Lees dan verder om een idee te krijgen van wat het u gaat kosten.

Lagere prijzen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en zijn daardoor een stuk goedkoper geworden. Panelen worden al meer dan 60 jaar geproduceerd, maar waren in het begin nog onbetaalbaar voor veel mensen. Sinds 2012 zijn de prijzen van zonnepanelen gestabiliseerd en ook nu is de verwachting dat de prijzen van zonnepanelen niet veel verder zal dalen of stijgen. Het is dus erg gunstig om nu zonnepanelen aan te schaffen. De prijzen van zonnepanelen zijn natuurlijk volledig afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft voor uw huis. Ook andere factoren kunnen van invloed zijn op de prijs. Voor 10 zonnepanelen met een vermogen van 2500 Wattpiek betaalt u gemiddeld €4700,-. In deze prijs zit een omvormer en de installatie inbegrepen.Besparen op zonnepanelen levert direct geld op

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Wat de zonnepanelen u op financieel gebied opleveren, is afhankelijk van een aantal factoren. Het vermogen van de panelen, de hellingshoek van het dak en het aantal zonuren dat het dak vangt kunnen een rol hierbij spelen. Gemiddeld kunt u ervan uitgaan dat de opbrengst 85% van het geïnstalleerde vermogen inhoudt. Een zonnesysteem met een vermogen van 4000 Wattpiek levert zo’n 3400 kWh aan stroom op per jaar. Als u dit vermenigvuldigt met de actuele stroomprijs, weet u wat de besparing per jaar is. Bij een stroomprijs van €0,23 per kWh is dat €800,- per jaar en heeft u de aanschaf in 9 jaar terug verdiend.

Vraag offertes aan voor de prijzen van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een grote investering. Hoewel u de prijs van zonnepanelen binnen enkele jaren dik terug verdient, wilt u natuurlijk zeker zijn van een goede prijs. Leveranciers kunnen flink van elkaar verschillen in prijs en het is daarom goed om verschillende prijzen van zonnepanelen met elkaar te vergelijken. De prijzen verschillen soms wel met 40% en dat is al snel honderden euro’s op de totaalprijs. Het is verstandig om bij verschillende leveranciers offertes aan te vragen. Kies voor leveranciers die bij u in de regio leveren. Het aanvragen van offertes is erg eenvoudig, vrijblijvend en kost niet veel tijd. Zo krijgt u een goed beeld van de prijzen van zonnepanelen en kunt u verschillende leveranciers met elkaar vergelijken.

Vergelijk gratis

Gratis Zonnepaneel installateurs vergelijken om zonnepaneel te laten plaatsen!

Vergelijk gratis Zonnepaneel installateurs uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis

Veel over zonnepanelen gehoord maar nu wilde we ze zelf op ons dak hebben. Eerst goed gekeken naar het rendement en hoe groot de investering was. Met behulp van de installateur hebben we een keuze gemaakt, top!
Anne
De informatie die we nodig hadden was te vinden op zonnepaneel-feitjes.nl. Met deze kennis hebben wij een keuze kunnen maken en liggen sinds 2 weken de zonnepanelen op ons dak.
Bart
De vergelijking op zonnepaneel-feitjes.nl laten uitvoeren. Hier zaten inderdaad geen kosten aan, maar het heeft ons wel veel kosten bespaard met betrekking tot het plaatsen van de zonnepanelen.
Jos
Over ons

Zonnepaneel-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen over zonnepanelen. Zo zijn er verschillende tips waar rekening met gehouden dient te worden bij het plaatsen van zonnepanelen. Wilt u een installateur inschakelen, waar moet u dan zoal op letten? Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Zonnepaneel-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent zonnepanelen. wij hebben een netwerk van geschikte zonnepaneel specialisten voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op zonnepanelen.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

 • Amsterdam
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Haag
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Almere
 • Groningen
 • Enschede
 • Nijmegen
Zonnepaneel kosten

Belangrijk zijn de kosten voor de zonnepanelen waar u graag in wilt investeren. De prijzen van het laten installeren van de zonnepanelen.