Zonneboiler kopen

De zonneboiler is een duurzaam alternatief voor de gewone boiler. Zoals de naam al impliceert, maakt een zonneboiler voornamelijk gebruik van het natuurlijk licht van de zon om stroom op te wekken. Hiermee wordt water verwarmd. Dit in tegenstelling tot de traditionele boiler. Op deze manier draagt de zonneboiler direct bij aan een schoner milieu. Bent u in het kopen van een zonneboiler, dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo weet u zeker dat u een zonneboiler koopt die past bij uw huishouden, zodat u zowel bij kan dragen aan het milieu als voorzien wordt in voldoende warm water.

–> Een zonneboiler aanschaffen

Altijd toegang tot warm water

Het voornaamste voordeel van een zonneboiler ten opzichte van een gewone boiler is het feit dat de zonneboiler gebruik maakt van duurzame energie. Zonlicht is er namelijk altijd en raakt niet op. Een zonneboiler kopen is hiermee een stap richting een schoon milieu. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector die de lichtstralen opvangt en een voorraadvat. Hierin zit het water dat wordt opgewarmd. Voor veel zonneboilers geldt dat er tevens een naverwarmer is aangesloten. Hiermee weet u zeker dat u ook op dagen met weinig zon toegang hebt tot warm water.  Vaak kan uw huidige cv-ketel dienen als naverwarmer.

Wat kost een zonneboiler?

Mocht u een zonneboiler willen kopen, dan is het raadzaam om een goede afweging te maken tussen de verschillende varianten die er zijn. De aanschaf van een zonneboiler zal gemiddeld tussen de 2.000 en 5.000 euro liggen. Duurdere varianten hebben doorgaans meerdere zonnecollectoren, waardoor ze meer capaciteit hebben om water op te warmen. Dit is bijvoorbeeld vooral voor huishoudens die uit meerdere personen bestaan een aantrekkelijk alternatief. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u met een zonneboiler een hoop geld bespaard op stookkosten. Het is daarom belangrijk om meerdere offertes aan te vragen om zo een goed beeld te krijgen van de kosten en baten van een zonneboiler.

Zonneboiler kopen bij vakman

Een zonneboiler op zich is natuurlijk leuk, maar het apparaat moet ook worden geïnstalleerd. Vraag hierom een offerte aan waarin u zich laat informeren door een vakman met specialistische kennis. Onze vakman kan u voorzien van informatie en advies over de installatie en het gebruik van een zonneboiler. Zo weet u zeker dat uw zonneboiler op een vakkundige manier wordt geplaatst en dat u nog jaren lang profijt heeft van uw duurzame energiebron.  U bent zo gegarandeerd van een huishouden dat gebruik maakt van duurzame energie en tegelijkertijd op elk moment van de dag toegang heeft tot warm water. Neem dus gerust contact op, onze mensen staan graag voor u klaar.