Prijzen zonneboiler

In het hedendaagse huishouden wordt water verwarmd door de boiler middels stroom. Tegenwoordig is er ook een duurzaam alternatief, namelijk de zonneboiler. Door middel van één of meerdere zonnecollectoren wordt zonlicht opgevangen en gebruikt als energie om water op te warmen. De zonneboiler is hiermee een product dat bijdraagt aan een schoner milieu. Zonlicht is namelijk een oneindige energiebron, waardoor er geen beslag wordt gelegd op fossiele brandstoffen. Bent u van plan om een zonneboiler aan te schaffen? Dan is het verstandig om u goed te laten informeren over de verschillende varianten en prijzen zonneboilers die er zijn. Hieronder vindt u hierover meer informatie alsmede de prijzen van deze zonneboilers.

Werking van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat doorgaans uit drie verschillende onderdelen, namelijk de zonnecollector, een voorraadvat en een naverwarmer. Via de zonnecollector worden de natuurlijk lichtstralen opgevangen en omgezet in energie. Sommige zonneboilers maken gebruik van meerdere zonnecollectoren, dit is vaak afhankelijk van de grootte van het huishouden. In het voorraadvat zit water dat verwarmd wordt door de zonnecollectoren. Ten slotte kan tevens een naverwarmer worden aangesloten. Dit is vaak uw oude cv-ketel en zorgt ervoor dat u op dagen met weinig zon toch toegang heeft tot warm water. Op deze manier draagt u op een duurzame manier bij aan het milieu, terwijl u op alle momenten van de dag warm water uit de kraan kan krijgen.

Hoeveel kost een zonneboiler?

De prijzen van een zonneboiler liggen gemiddeld tussen de 2.000 en 5.000 euro. De prijs is afhankelijk van het aantal zonnecollectoren. Het is aan te raden om voor een groter huishouden meerdere zonnecollectoren aan te schaffen. Hierdoor weet u zeker dat u nooit zonder warm water komt te zitten. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u met een zonneboiler flink zal besparen op de stookkosten. Zonlicht is immers lang niet zo kostbaar als energie opgewekt door fossiele brandstoffen. U kunt met een zonneboiler vaak honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekeningen. Het is daarom een investeringen die zichzelf op lange termijn terug betaald.

Een zonneboiler voor een duurzaam huishouden

Met een zonneboiler kunt u bijdragen aan een schoner milieu. Op deze manier creeërt u een duurzaam huishouden. Voor meer informatie en advies over de prijzen van een zonneboiler kunt u terecht bij onze vakman. U kunt rekenen op specialistische hulp, zowel bij het inventariseren van uw energieverbruik als het installeren van de zonneboiler zelf. Daarnaast kan onze vakman u adviseren over de mogelijk plaatsing van een zonneboiler, zodat u zeker weet dat u optimaal van dit product gebruik maakt en het nog jaren lang een onmisbaar onderdeel zal zijn van uw huishouden.