Warmtepomp prijs

De totale kosten van een warmtepomp worden bepaald door het soort warmtepomp dat u kiest en door de installatiekosten. Soms zijn de installatiekosten hoger dan de prijs van een warmtepomp zelf. Wilt u voor uw situatie de exacte prijs van een warmtepomp inclusief installatiekosten weten? Dan kunt u hier een offerte aanvragen. Het aanvragen van een offerte is kosteloos en volledig vrijblijvend.

–> Wat is een warmtepomp?

Gemiddelde prijzen

Voor het kopen en installeren van een lucht-water warmtepomp moet u rekenen op een gemiddelde prijs van 10.000 – 15.000 euro. Een lucht-water warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht om leidingwater te verwarmen. Bij het installeren van een lucht-water warmtepomp zijn geen boringen in de grond nodig. Hierdoor blijven de installatiekosten aan de lage kant.

Wanneer u kiest voor een lucht-lucht warmtepomp, kiest u voor de goedkoopste warmtepomp. De warmte uit de lucht wordt gebruikt om warmte het gebouw in te blazen waardoor ruimtes verwarmt worden. De totale prijs van deze warmtepomp ligt tussen de 4.000 – 8.000 euro.

Een grond-water warmtepomp haalt de warmte uit de bodem. Hiervoor moet een buizensysteem aangelegd worden onder de grond. Om deze warmtepomp te installeren moet er gegraven worden. De prijs van deze warmtepomp is 15.000 – 25.000 euro.

Door de hoge installatiekosten van een water-water warmtepomp ligt de gemiddelde prijs komt op 15.000 – 20.000 euro. Een water-water pomp genereert warmte uit het grondwater en verwarmt hiermee het leidingwater.

Tot slot is er een hybride warmtepomp, welke een combinatie is van een warmtepomp en een gasketel. De hybride warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht. Wanneer het buiten te koud is, zal de gasketel het verwarmen van het huis overnemen. De hybride warmtepomp heeft een gemiddelde prijs van 5.000 – 7.000 euro.

Rendement

Bij het nadenken over de prijs van de warmtepomp, moet u ook bedenken wat de kosten in de toekomst zullen zijn. Een warmtepomp is over het algemeen voordelig in het gebruik. Ten eerste is de warmtepomp energiezuinig en daarnaast behoeft een warmtepomp nauwelijks onderhoud. Het hoogste rendement wordt over het algemeen behaald in nieuwbouwwoningen. Bij een nieuwbouwhuis is de isolatie optimaal en er wordt meestal gebruik gemaakt van lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming. Ook is een voordeel van een nieuwbouwhuis dat het systeem meteen ingebouwd kan worden door het hele huis heen. Wanneer dit bij een bestaande woning moet gebeuren, kunnen de installatiekosten oplopen. Wat wel een prachtige mogelijkheid is voor bestaande woningen is de hybride warmtepomp. De aanschafprijs is lager en de bestaande gasketel wordt gebruikt op de koudere dagen waarop de warmtepomp te weinig warmte kan genereren.

–> Is een Zonneboiler iets voor u?

Prijs warmtepomp vergelijken

Het is verstandig om de prijzen bij verschillende aanbieders te vergelijken. Bij ons kunt u bij verschillende specialisten uit uw eigen regio een vrijblijvende offerte opvragen, zodat u een goede vergelijking kunt maken. Ook het opvragen van informatie en advies voor uw situatie behoren tot de mogelijkheden. Hierdoor krijgt u een overzicht over de prijs van de warmtepomp en kunt u een eerlijke keus maken.