Werking zonneboiler

Traditionele boilers maken gebruik van traditionele energie om water te verwarmen. Tegenwoordig is er echter een duurzaam alternatief, namelijk de zonneboiler. Dit type boiler maakt gebruik van zonlicht om energie op te wekken. Met deze energie wordt water verwarmd en kan het binnen het huishouden worden gebruikt. De temperatuur van dit water is op een duurzame manier tot stand gebracht, waardoor dit product bij draagt aan een schoner milieu. De werking van een zonneboiler is dan ook een tikkeltje anders dan de meer conventionele boilers die met name gebruik maken van fossiele brandstoffen. Voor meer informatie over de mogelijke aanschaf en de werking van de zonneboiler kunt u verder lezen.

Hoe werkt een zonneboiler?

In tegenstelling dat de gewone boiler, bestaat een zonneboiler uit drie verschillende onderdelen. Ten eerste is er de zonnecollector, of in sommige gevallen zonnecollectoren. De zonnecollector vangt het zonlicht op en zet het om in energie. Deze energie wordt gebruikt om het water dat in het voorraadvat zit te verwarmen. Vanuit het voorraadvat stroomt het warme water zo naar uw kraan en naar uw huishouden. Het derde onderdeel van een zonneboiler is doorgaans een naverwarmer. Deze zorgt ervoor dat op dagen dat er weinig zonlicht is, u toch de zekerheid heeft dat er warm water uit de kraan komt. In veel gevallen is uw oude cv-ketel de naverwarmer. Sommige cv-ketels zijn echter niet geschikt om op een zonneboiler aan te sluiten, laat u hier daarom goed over informeren.

Besparen op uw energierekening

Een zonneboiler is een flink investering, gemiddeld liggen de prijzen van een zonneboiler tussen de 2.000 en 5.000 euro. De prijs is afhankelijk van het aantal zonnecollectoren dat u erbij koopt. Hoe mer zonnecollectoren, hoe meer zonlicht kan worden omgezet in energie en hoe meer warm water u tot u beschikking zal hebben. De werking van de zonneboiler hangt daarom nauw samen met het aantal zonnecollectoren. In geval van een groot huishouden is het aan te raden om ook meerdere zonnecollectoren te hebben. Houdt er daarnaast rekening mee dat u met een zonneboiler flink kunt besparen op uw energierekening. Hoewel een zonneboiler een flinke investering is, kan het in de loop der jaren worden terug verdiend.

Vraag informatie en advies aan

Bent u van plan om een zonneboiler aan te schaffen? Dan is het raadzaam om u van tevoren goed te laten informeren over de verschillende varianten zonneboilers en de respectievelijke capaciteiten hiervan. Daarnaast is de installatie van een zonneboiler vaak een hele klus. Voor een goede werking van uw zonneboiler is het daarom verstandig om informatie en advies aan te vragen bij een vakman. Onze vakman beschikt over de nodige kennis om u hierin te voorzien en zal u tevens kunnen helpen bij de installatie van een zonneboiler. Op deze manier weet u zeker dat u optimaal gebruik kan maken van uw duurzaam verwarmde water en dat u nog jaren lang kunt genieten van uw zonneboiler.