Zonnecollector prijs

De zonneboiler is geen nieuwe uitvinding, maar wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als alternatief voor de gewone boiler. Zoals de naam al doet vermoeden, haalt een zonneboiler al haar energie uit zonlicht. Doordat deze energiebron oneindig is, zonlicht raakt immers niet op, zal u met een zonneboiler een bijdrage leveren aan een schoner milieu. Daarnaast werkt een zonneboiler net zo goed als een gewone boiler, dus u zal ten alle dagen de kraan kunnen open draaien voor warm water. Het is aan te raden om voldoende informatie te verzamelen voordat u over gaat tot de aanschaf van een zonneboiler met zonnecollectoren. De prijs zonnecollector is doorgaans niet laag, maar u moet er hierbij rekening houden dat u wel tot honderd euro per jaar kan besparen op uw gasrekening. Hieronder vindt u daarom meer informatie over de werking, het gebruik en de prijzen van een zonneboiler.

Zonnecollectoren voor op uw dak

Een zonneboiler maakt gebruik van energie afkomstig uit zonlicht. Hiervoor is het natuurlijk wel noodzakelijk dat u zonnecollectoren op uw dak plaatst. De prijs zonnecollector kan sterk verschillen, laat u daarom van te voren hierover goed informeren. Daarnaast maakt een zonneboiler gebruik van een voorraadvat, waarin het water wordt verwarmd. Ten slotte is het gebruikelijk om een naverwarmer aan sluiten. Hierdoor heeft u ook toegang tot warm water op dagen dat de zon weinig of niet schijnt. Uw oude cv-ketel is hier doorgaans voor geschikt.

Prijs zonnecollector

Een zonneboiler is niet goedkoop, vaak zijn de zonnecollectoren het duurst. De prijzen van zonnecollectoren die kunnen worden aangesloten als zonneboiler kunnen variëren van de 2.000 tot 5.000 euro. Het is belangrijk om een goede afweging te maken van het aantal zonnecollectoren dat u wilt aanschaffen. Het is namelijk aan te raden om voor een groter huishouden meerdere zonnecollectoren op uw dak te plaatsen. Dit verhoogt de omzet van zonlicht in energie, zodat uw de behoefte van warm water in uw huishouden volledig kan worden voorzien. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat een zonneboiler uw enkele honderden euro’s er jaar kan besparen. Het is daarom niet nodig om in eerste instantie te schrikken van de prijs van zonnecollectoren.

Installatie en gebruik

Voordat u besluit om een zonneboiler aan te schaffen, is het verstandig om informatie en advies aan te vragen bij een vakman met specialistische kennis. Op deze manier weet u zeker dat uw zonneboiler adequaat wordt geïnstalleerd en dat u optimaal gebruik kunt maken van duurzame energie. Onze vakman staat voor u klaar. Deze kan u helpen bij de installatie van de zonnecollectoren, aangezien niet elk dakgedeelte hiervoor geschikt is. De zonneboiler wordt vakkundig geplaatst en zal snel in gebruik kunnen worden genomen. Uw creëert hiermee een duurzaam huishouden, dat aansluit op de huidige tijd.