Prijzen zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen lijkt in eerste instantie een flinke investering, maar het is wel een investering die zich in enkele jaren flink terugverdiend. Een huis met zonnepanelen is namelijk winstgevender dan de rente van een spaarrekening. Het mag dan misschien een flinke uitgave zijn, het is misschien toch de moeite waard om de investering te maken. Het is daarom goed om eens te onderzoeken wat nu precies de prijzen van zonnepanelen zijn. Zo kunt u de voor- en nadelen op een rijtje zetten en wellicht overgaan tot de aanschaf van panelen voor uw eigen huis. Wilt u informatie over de prijzen van zonnepanelen? Lees dan verder om een idee te krijgen van wat het u gaat kosten.

Lagere prijzen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en zijn daardoor een stuk goedkoper geworden. Panelen worden al meer dan 60 jaar geproduceerd, maar waren in het begin nog onbetaalbaar voor veel mensen. Sinds 2012 zijn de prijzen van zonnepanelen gestabiliseerd en ook nu is de verwachting dat de prijzen van zonnepanelen niet veel verder zal dalen of stijgen. Het is dus erg gunstig om nu zonnepanelen aan te schaffen. De prijzen van zonnepanelen zijn natuurlijk volledig afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft voor uw huis. Ook andere factoren kunnen van invloed zijn op de prijs. Voor 10 zonnepanelen met een vermogen van 2500 Wattpiek betaalt u gemiddeld €4700,-. In deze prijs zit een omvormer en de installatie inbegrepen.

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Wat de zonnepanelen u op financieel gebied opleveren, is afhankelijk van een aantal factoren. Het vermogen van de panelen, de hellingshoek van het dak en het aantal zonuren dat het dak vangt kunnen een rol hierbij spelen. Gemiddeld kunt u ervan uitgaan dat de opbrengst 85% van het geïnstalleerde vermogen inhoudt. Een zonnesysteem met een vermogen van 4000 Wattpiek levert zo’n 3400 kWh aan stroom op per jaar. Als u dit vermenigvuldigt met de actuele stroomprijs, weet u wat de besparing per jaar is. Bij een stroomprijs van €0,23 per kWh is dat €800,- per jaar en heeft u de aanschaf in 9 jaar terug verdiend.

Vraag offertes aan voor de prijzen van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een grote investering. Hoewel u de prijs van zonnepanelen binnen enkele jaren dik terugverdient, wilt u natuurlijk zeker zijn van een goede prijs. Leveranciers kunnen flink van elkaar verschillen in prijs en het is daarom goed om verschillende prijzen van zonnepanelen met elkaar te vergelijken. De prijzen verschillen soms wel met 40% en dat is al snel honderden euro’s op de totaalprijs. Het is verstandig om bij verschillende leveranciers offertes aan te vragen. Kies voor leveranciers die bij u in de regio leveren. Het aanvragen van offertes is erg eenvoudig, vrijblijvend en kost niet veel tijd. Zo krijgt u een goed beeld van de prijzen van zonnepanelen en kunt u verschillende leveranciers met elkaar vergelijken.