Zonnepanelen vergelijken

Niks is belangrijk dan het vergelijken van de mogelijkheden. Dit is de eerste stap op weg naar besparen op de energiekosten. Door vooraf goed geïnformeerd te zijn is het mogelijk om de juiste keuzes te maken. Er moeten namelijk nogal wat keuzes gemaakt worden op het moment dat er besloten is om zonnepanelen te nemen. Handig om dan toch te weten waar zoal op gelet moet worden. Met behulp van tips zullen we u helpen in dit proces. Daarnaast hebben wij op het einde nog een methode waardoor u heel snel en gemakkelijk fors kunt besparen!

Wees bewust van de kenmerken

Er zijn verschillende soorten die allemaal eigen kenmerken hebben. De volgende kenmerken zullen vaak terug komen, goed om te weten waar over gesproken wordt:

  • De capaciteit van zonnepanelen word uitgedrukt in Watt piek (Wp). Hoe hoger de capaciteit is, des te meer energie een zonnepaneel oplevert.
  • Kijk niet enkel naar de Wp, maar combineer deze waarde met de efficiency, samen bepaald dit de rendement van een zonnepaneel.
  • Een goede maatstaf is om te kijken naar de capaciteit per vierkante meter. Met behulp van dit getal krijg je de zonnepanelen die het meest opleveren op een beperkt dak qua grootte.
  • Zonnepanelen kunnen verschillende afmetingen hebben. Kijk goed naar de mogelijkheden op uw dak om deze optimaal te benutten.
  • De prijs van een los zonnepaneel is niet belangrijk. Reken de prijs om naar kosten per Wp. Zo is een zonnepaneel die 250 Wp levert voor €200,- (€0,80 per Wp) alsnog duurder dan 280Wp voor €210,- (€0,75 per Wp). Terwijl als je de prijzen los zou zien, dan kies je natuurlijk voor die van €200,-

Een zonnepaneel installateur inschakelen

Vaak zien we zonnepaneel pakketten voorbij komen. Heel fijn dat de prijs hiervan een stuk lager ligt, enkel is het nadeel dat de installatie ook vaak te wensen over laat. Wij raden daarom ook altijd aan om een ervaren zonnepaneel installateur in te schakelen. Deze kunnen binnen een dag zorgen voor de aansluiting en dit zal zonder problemen verlopen. Hierdoor kunt u dezelfde dag nog energie opwekken door middel van de nieuw aangelegde zonnepanelen. Hierbij komt kijken dat er garantie is op het correct plaatsen.

Het aanbod van installateurs is vrij groot en ook in uw regio zijn er verschillende bedrijven die zich aanbieden. Om direct te besparen is het verstandig om een gratis vergelijking van installateurs aan te vragen. Naast het vergelijken van zonnepanelen kan ook gelijk de installateurs worden meegenomen. Erg handig om de totale kosten van verschillende professionals naast elkaar te kunnen leggen. Op deze manier kunt u het beste zonnepanelen vergelijken zonder voor verrassingen te komen staan.

Besparen door zonnepanelen te vergelijken

Met zonnepanelen alleen al wordt er jaarlijks fors bespaard. Maar wat is er mooier om voordat de zonnepanelen er liggen al veel te kunnen besparen? De kosten van zonnepanelen kunnen vrij hoog liggen en daarom is iedere besparing mooi meegenomen.

Een vergelijking aanvragen is geheel gratis en binnen 2 minuten geregeld. Vervolgens krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten hiervan. Zelf kan de keuze geheel vrijblijvend gemaakt worden mocht er een interessante aanbieding voorbij komen. Er kan tot wel 30 % bespaard worden op de kosten van de zonnepaneel installatie. Ons advies is om niet alleen te focussen op de prijzen, maar bekijk ook eens de referenties van de verschillende installateurs.